Віддав ЗВО понад 60 років: у Харкові помер професор фізики

У Харкові на 88-му році життя помер професор-консультант ХНУ імені Каразіна, видатний фізик Володимир Ульянов. Життя і кар’єра чоловіка понад 60 років була нерозривно пов’язана з рідним ЗВО. Про це розповіли на сторінці університету в Facebook.

У Харкові помер голова топонімічної комісії

Володимир Ульянов народився в нашому місті у 1934 році. У 16 років він вступив до Харківського державного університету, тоді носив ім’я письменника Максима Горького. Закінчивши ЗВО, колишній студент залишився на кафедрі й з часом став доцентом. Володимир Ульянов читав студентам лекції про теоретичну фізику і квантову теорію.

У 1981 році харків’янин очолив кафедру на фізтесі, а через вісім років став професором. На рахунку вченого понад 300 робіт і публікацій, а також цикл “Спогади фізика-теоретика”. В останні роки викладач був професором-консультантом на кафедрі, якою раніше керував.

“Він підготував спецкурс “Теоретична фізика на фізичному факультеті”, який зіграв значну роль у підготовці майбутніх фізиків-теоретиків. Сприятливий вплив відчували не тільки його численні учні, а й колеги, фізики з інших міст і країн. Для всіх нас він був зразком вчителя і інтелігента”, – розповіли в ЗВО.

У Харкові померла почесний професор ХНУ імені Каразіна

Нагадаємо, раніше в Харкові помер суддя. В’ячеслав Евтіфіев працював у Ленінському районному суді Харкова майже шість років. Кар’єру служителя Феміди він починав на Донбасі. Після окупації Стаханова бойовиками так званої “ЛНР”, служитель Феміди переїхав в Україну. Помер чоловік на 52-му році життя.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі