За рік підтримка перенесення Різдва в Україні зросла з 26% до 44%

За останній рік в Україні кількість людей, які підтримують перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня, збільшилася з 26% до 44%, а частка людей, які не бажають перенесення, зменшилася з 58% до 31%.

Про це повідомляє соціологічна група “Рейтинг”.

В останньому опитуванні соціологів приблизно 23% респондентів заявили, що для них не має значення, коли в Україні святкують Різдво, а 2% людей не змогли відповісти.

Динаміка зміни ставлення українців до зміни дати святкування Різдва.
Соціологічна група “Рейтинг”

Більшість людей у Західній та Київській частинах України підтримують перенесення свята, тоді як більшість людей у південній та східній частинах проти. Парафіяни Української греко-католицької церкви виступають за зміну дати свята в більшості випадків (68%), тоді як парафіяни Православної церкви України підтримують це меншою мірою (46%).

Люди, яким 51 рік або більше, вважають за краще перенести свято більшою мірою (48%), ніж молодь (39%). Але при цьому 33% молоді сказали, що їм байдуже.

Ще одну станцію метро Харкова прикрасили до Нового року (Фото)

За рік в Україні число людей, які святкують Різдво тільки 25 грудня, збільшилася з 4% до 11%. Однак 25% людей святкують Різдво двічі. А 55% святкують Різдво 7 січня, а 8% не святкують його зовсім. Особливо багато таких серед молоді, жителів південних регіонів та столиці. Найчастіше говорять про подвійне святкування Різдва або святкування лише 25 грудня жителі Заходу, Києва, молодші респонденти та греко-католики.

Різдво часто святкують 25 грудня в католицизмі та 7 січня в православ’ї, але дата святкування однакова у всіх випадках. Різниця лише в тому, що західні церкви використовують Григоріанський календар, а східні — юліанський.

Коментарі