Загалом Росія завдала по Харківщині понад 11 700 ударів

За час військових дій на території України було зафіксовано приблизно 30 000 російських обстрілів. Харківську область російські окупанти обстріляли понад 11 700 разів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

“Щодо питання про області, в яких зафіксовано найбільше обстрілів, то Донецька і Луганська області є абсолютними лідерами, оскільки з початку війни там зафіксовано понад 5000 обстрілів. Найбільше страждає від російських терористів Харківщина, де зафіксовано понад 11 700 обстрілів”, — сказав Єнін.

Іранські безпілотники над Україною, частина вже знищена системами ППО

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ, російськими окупантами було зруйновано понад 35 000 об’єктів по всій Україні, з них понад 700 належать до критичної інфраструктури.

“З майже 30 000 зафіксованих обстрілів з початку вторгнення уражено 702 об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема, мова йде про газопроводи, електропідстанції, мости і так далі”, — зазначив Єнін.

В Україні триває фіксація військових злочинів Росії. З початку війни на Україні було відкрито більш ніж 52 000 кримінальних справ за фактами злочинів, скоєних російськими військовослужбовцями та їх союзниками, включаючи На Харківщині та деокупованих територіях.

“Тривають на Харківщині так само деокупаційні заходи, зокрема, щодо встановлення колаборантів. Тільки за минулу добу там був викритий один житель з села Руська Лозова, він постачав росіянам провіант. А також ще одну мешканку Козачої Лопані, яка обійняла посаду “начальника відділу освіти” в так званій окупаційній адміністрації”, — розповів Єнін.

Коментарі