Засуджено “експерта” з телеканалів Медведчука за заклики до “демонтажу” України

У результаті ретельного збору доказів Служби безпеки України, вдалося засудити Михайла Шпіра — пропагандиста прокремлівської ідеології. Він публічно висловлював підтримку агресивної політики російського військово-політичного керівництва та виправдовував тимчасову окупацію України. Також він закликав до насильства щодо українських військових і дискредитував релігійну конфесію в країні.

Шпір, який називав себе «експертом», активно виступав у програмах «медіахолдингу Медведчука» до того, як втік до Москви у 2020 році. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, він став одним з перших пропагандистів Кремля, який підтримав окупаційні дії російських сил.

РФ готує нові провокації щодо Сил оборони України, — СБУ

Суд, використовуючи матеріали СБУ, засудив Шпіра до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він визнаний винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: порушення територіальної цілісності та недоторканості України, порушення рівноправності громадян залежно від ознак, і поширення комуністичної та нацистської символіки та пропаганда тоталітарних режимів.

Строк відбуття покарання буде розраховуватися з моменту фактичного затримання зловмисника.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі