На Харківщину вперше доставили вакцину Comirnaty для дітей від 5 до 12 років (Відео)

Наразі 3000 доз вакцини проти коронавірусу розподіляють на пункти щеплення Харкова та області.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

Comirnaty (Pfizer) розробила нову вакцину для дітей, яка вже широко використовується в країнах Євросоюзу і була надана нашій країні. Повний курс щеплення становить 2 дози з інтервалом 21-28 днів.

“Для щеплення дітей зазначеного віку необхідна згода батьків або опікунів. Зараз ця вакцина розподіляється, тому батькам дітей, щоб дізнатися, де отримати щеплення, слід звертатися до сімейних лікарів”, — зазначив Максим Хаустов.

Перинатальний центр, який був обстріляний ворогом, вже почали ремонтувати — Янушевич (Фото)

У Харківській області на сьогодні працює 122 пункти щеплення, всі вони забезпечені вакцинами. Зокрема, налічується близько 65 000 вакцин CoronaVac, 7 000 – Comirnaty Tris від Pfizer та 4 500 – Janssen.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА зазначив, що для лікування COVID-19 лікарні забезпечені необхідними препаратами.

“Зараз ситуація з коронавірусом в Харківській області є абсолютно контрольованою, але Китай оприлюднив дані про зростання захворюваності, тому не виключаємо нові спалахи на території України. Закликаю всіх пройти повний курс щеплення. Для бустерної дози можна використовувати будь-яку вакцину”, — повідомив Максим Хаустов.

Коментарі