Зберігати спокій, не піддаватися на провокації: СБУ звернулася до українців

Служба безпеки України звернулася до українців з проханням не піддаватися на ворожі інформаційні провокації, не панікувати та не поширювати фейки.

У спецслужбі зазначили, що Україна в черговий раз зіткнулася з хвилею фейків та дезінформації.

“Ідіть додому. Горілки немає”: у Харкові під консульство Росії принесли похоронний букет (Фото)

“З’явилися масові повідомлення про нібито наказ Міністерства охорони здоров’я щодо евакуації лікарень у Києві, вивезення людей та обладнання в західні регіони нашої країни. Поширюється й аналогічний “наказ” Міністерства освіти та науки, де серед іншого представлена неправда про мобілізацію студентів. Також поширюється дезінформація про українських військових, які нібито отримали СМС від росіян з “порадою” покинути зону ООС” — заявили в СБУ.

Рада схвалила законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю

У держбезпеці зазначили, що всі ці повідомлення є інформаційним вкиданням, як і багато інших. Фахівці СБУ приймають всі зусилля для відстеження, фіксації та блокування фейкової інформації.

“Ми закликаємо громадян користуватися тільки перевіреною інформацією з офіційних джерел і не поширювати чутки. Завдання агресора — посіяти паніку, наша — зберігати спокій і не піддаватися на будь-які провокації” — додали в СБУ.

Нагадаємо, в районах, що межують з РФ, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України, і примикають до морського узбережжя вводяться додаткові режимні обмеження. Про це сьогодні повідомили в Держприкордонслужбі України.

Коментарі