Зброя, бронетехніка та спорядження: яку військову допомогу отримала Україна у 2021 році

Україна за 2021 рік отримала від західних країн військову допомогу на загальну суму в 450 мільйонів доларів. Сюди входить озброєння, бронетехніка та спорядження для Збройних сил України, повідомляє інформаційне агентство АрміяInform.

Техніка та хвилина мовчання в пам’ять про загиблих курсантів: на площі Свободи відзначили 30-річчя ЗСУ

Так, у січні 2021 року США передали Україні 20 броньованих позашляховиків HMMWV, у березні 2021 року — ще 35 машин. У лютому 2021 року ВМСУ отримали 84 надувні човни для висадки типів RHIB та RIB. У жовтні 2021 року США передали Україні 30 одиниць протитанкових ракетних комплексів Javelin разом з боєприпасами. ВМСУ отримав два катери типу Island. Крім того, українська армія отримала також легку стрілецьку зброю та боєприпаси до неї, індивідуальні аптечки та засоби надання першої медичної допомоги, засоби РЛС, техніку забезпечення та інше обладнання.

Втім, допомогли ЗСУ не тільки США. Великобританія передала Україні 20 колісних протимінних тралів Spark, Латвія — сім санітарних автомобілів Land Rover Defender, Литва — 490 бронежилетів та інше обладнання.

Нагадаємо, ще в листопаді 2021 року у зв’язку зі складною обстановкою навколо українського кордону, де зосередилися майже 100 тисяч російських військових, в США задумалися про надання позапланової військової допомоги для України.

Коментарі