Зеленський запропонував роздати всім українським пенсіонерам безкоштовні смартфони

Президент України Володимир Зеленський запропонував роздати українським пенсіонерам смартфони. Правда, не всім, а тільки тим, хто вакцинований та старше 60 років, повідомляє Економічна правда.

Так, Зеленський заявив в ході Дія.Саміту в Києві 8 лютого, що програма діятиме для всіх українців старше 60 років. Пізніше в Міністерстві цифрової трансформації уточнили, що тільки для вакцинованих українців старше 60 років.

В Україні збільшилася мінімальна пенсія — скільки отримуватимуть пенсіонери

“Переваги цифрової держави повинні бути доступні всім незалежно від віку, тому незабаром всі громадяни України старше 60 років отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон” — заявив президент.

Українцям запропонували вибрати назву для цієї програми самостійно. Серед варіантів — єСмартфон, БабушкаФон, єДедушка та єБабушка. Реалізація програми почнеться з квітня 2022 року, За рік передбачається видати смартфони 8,5 з 11 млн українських пенсіонерів.

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити механізм, за яким українці, повністю вакциновані від коронавірусу, зможуть витратити належну від держави виплату для щеплених у тисячу гривень на ліки та інші соціальні напрямки. Але така можливість буде доступна не всім вакцинованим, а тільки тим, кому 60+ років.

Коментарі