Зеленський пояснив, чому українців не попередили про вторгнення Росії заздалегідь

Президент України Володимир Зеленський переконаний: якби влада завчасно попередила українців про повномасштабне вторгнення Росії, то ворог захопив би Україну за три дні. Це посіяло б хаос у суспільстві. Про це він розповів в інтерв’ю Washington Post.

Окупанти втечуть із Донбасу та Криму: Зеленський звернувся до мешканців окупованих територій

Гарант зазначив, зо наразі Україна щомісяця втрачає від 5 до 7 мільярдів доларів на місяць.

“Якби ми це повідомили (про підготовку Росії до вторгнення) – а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, – тоді я б втрачав сім мільярдів доларів на місяць від жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні”, – переконаний Зеленський.

“Я не кажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають з країни”, – пояснив Зеленський.

Він додав, що коли вторгнення РФ таки відбулося, “ми були настільки сильними, наскільки могли бути”.

Зеленський відповів на петицію про ППО для Харкова

“Частина наших людей виїхала, але більшість залишилася тут, воювали за свої домівки. І як би цинічно це не звучало, але це люди, які все зупинили”, – зауважив глава держави. – Одна справа, коли хаос контрольований і це військовий час – ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру. І зовсім інша ситуація, коли у вас немає військової ситуації чи надзвичайного режиму, а у вас є держава, якою керує величезна кількість різних чиновників та інституцій. А мінус 7 млрд дол. на місяць навіть без зброї – це вже велика війна для нашої країни”.

Коментарі