Зеленський призначив нового керівника СБУ на Харківщині: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський підписав 19 липня указ про призначення нового керівника Управління Служби безпеки України у Харківській області.

Посаду обійматиме 45-річний генерал-майор Олександр Куць.

У Зеленського пояснили, що означає усунення з посади генпрокурора та голови СБУ

Справка. В офіційній біографії сказано, що Олександр Куць народився в місті Козелець Чернігівської області. Проте в деяких джерелах містом народження вказано російський Ростов-на-Дону та сказано, що в Україну він переїхав у 1990-ті.

Закінчив Національний педагогічний університет імені Драгоманова (1998) за спеціальністю «Всесвітня історія». З 2002-го по 2015-й працював на оперативних та керівних посадах в Головних управліннях СБУ в  Києві та Київській області, а також в Донецькій області. З 2015-го по 2017-й очолював УСБУ у Донецькій області, пізніше працював начальником УСБУ у Донецькій та Луганській областях. Під час війни на Донбасі завданням Куця було виявлення та викриття зрадників у лавах Донецького УСБУ, завербованих російською розвідкою.

Народився у Чугуєві та отримував нагороди від Хорошковського: що відомо про в.о. Генерального прокурора України

14 жовтня 2016 року указом президента України Петра Порошенка отримав звання генерал-майора.

20 червня 2018 року Кабінет міністрів затвердив генерала на посаді голови Донецької обласної державної адміністрації. Цю посаду Куць обіймав до 2019 року.

Сім’я. Дружина Куць Олена Олександрівна – помічник судді Апеляційного суду Дніпропетровської області. Син – Герман.

Коментарі