Зробив кар’єру: українець, який підробив “Дію”, став радником міністра

Молодий уродженець Запоріжжя, який першим в Україні примудрився підробити державний додаток “Дія”, робить кар’єру – його призначили радником на громадських засадах в одного із заступників глави Міністерства інформації.

Про це виданню УП повідомив Михайло Федоров, глава Мінцифри.

У Міністерстві цифрової трансформації новий радник призначений займатися проєктом, покликаним залучити молодих людей до процесів цифровізації.

Харківського хакера, який підробив додаток “Дія”, затримували за п’яне водіння без прав

“Цей хлопець працює з соціальною рекламою і з нашим майбутнім проєктом, який повинен залучити молодь до процесів цифровізації… Хакером його важко назвати, тому що він не базу зламав, а просто дизайн зробив… мені здається корінь проблеми в тому, що цей хлопець не знайшов можливості реалізуватися своїм здібностям. І тому ми вирішили з’єднати людину, яка є цільовою аудиторією, з проєктами, які ми хочемо запустити”, – розповів Федоров, додавши, що суд ще не відбувся, провину зламувача належить визначити та призначити йому покарання.

Нагадаємо, 27 жовтня кіберполіція у співпраці з представниками Мінцифри викрили 21-річного жителя Запорізької області, який розробив підробку “Дії”.

А 3 листопада в Харкові співробітники кіберполіції викрили 17-річного хлопця, який не просто підробив додаток, але і створив найбільший канал поширення фальшивого додатка. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Коментарі