Екскандидат у мери Харкова звільнився з міськради

Заступник мера Куп’янська Валерій Говоров подав декларацію перед звільненням. Про це стало відомо 19 жовтня через матеріали, опубліковані на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Валерій Говоров ще недавно планував балотуватися в мери Харкова, приніс документи до виборчої комісії та навіть вніс заставний внесок у 271 тисячу гривень, однак в останній момент зійшов з дистанції.

Судячи з декларації, залишатися на колишньому місці роботи він також не планує. Документ охоплює період з початку року до 1 жовтня.

Говоров задекларував три квартири в Харкові. Дві з них – площею 18,2 та 18,5 м кв, площа третьої становить 87,9 м кв. У рідному Куп’янську у екскандидата є земельна ділянка і недобудований будинок на 140 м кв. У Куп’янській міськраді з початку року він заробив 444 тисячі гривень (близько 49 тисяч гривень на місяць). Готівкою Валерій Говоров зберігав 31 тисяч доларів і 176 тисяч гривень. У фінансовому звіті він також вказав грошову заставу, який вніс 22 вересня в якості кандидата на пост мера Харкова.

13 претендентів на місце: досьє на кандидатів в мери Харкова

Раніше ексголова Нацполіції в Харкові подав декларацію перед звільненням. Андрій Рубель відзвітував про доходи, отримані за час керівництва “головком”. Згідно з декларацією, з початку року і до 19 серпня на посаді начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Рубель отримав 422,7 тисяч гривень (близько 52 тисяч гривень на місяць). Дружина правоохоронця Анна завдяки підприємництву заробила за цей період 1,064 мільйона гривень (близько 133 тисяч гривень на місяць).

Коментарі