У Харкові комунальники купують дивани з натуральної шкіри по 85 тисяч гривень за штуку — ХАЦ

У Харкові комунальне підприємство “Держпром” уклало договір з підприємцем В’ячеславом Смальченком про закупівлю меблів на 517 тисяч гривень. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал електронних закупівель Prozorro.

Скільки коштує реклама в харківській підземці та чому прибуток йде повз метро

Згідно з документами, комунальники хочуть купити два дивани з натуральної шкіри Top Kelato – 2009 за ціною 84850 гривень за кожен. Крім цього, співробітникам сподобалася барна стійка з фурнітурою Linken за 29800 гривень, три барних столи по 18300, ще чотири дивани по 36850, журнальний столик за 17300 та багато іншого.

image.png

image-1.png

Фото: ХАЦ

 

Директор “Водоканалу” не задекларував футбольний клуб, де він президент — ХАЦ

У ХАЦ зазначають, що керівництво “Держпрому” не вперше здійснює підозрілі закупівлі. Так, цього літа підприємство уклало договір з фірмою “Антип” на закупівлю 2000 літрів пива. А минулого року співробітники “Держпрому” придбали автомобіль Škoda Octavia однією з найдорожчих комплектацій в Україні.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт проти чиновників харківської мерії, підозрюваних у виділенні землі за “кооперативною схемою”. За даними слідства, колишній віцемер Харкова Тетяна Овчиннікова разом з головним архітектором Сергієм Чечельницьким і його заступником допомогли засновникам восьми обслуговуючих кооперативів заволодіти земельними ділянками. Так, зокрема, троє керівників ЖБК отримали понад 25 гектарів, чим завдали збитків міській громаді на суму в 131 мільйон гривень.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі