Як переписуватимуть українців у 2023 році – подробиці

В Україні у 2023 році планується провести перший за 22 роки повноцінний перепис населення. Останній раз українців переписували у 2001 році — і тоді нас було 48,5 мільйона. Переписувати громадян країни будуть у три етапи, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров В інтерв’ю BBC Україна.

Тисяча від Зеленського: гроші можна буде отримати на звичайну карту банку

Поки що, за словами міністра, Служба статистики розробляє стратегію перепису, її представлять до кінця грудня 2021 року. Етапи будуть наступними:

– верифікація баз даних всіх реєстрів (щоб прибрати звідти дублі та неточності);

– онлайн-етап (заповнення анкет українцями та додавання інформації, якої в реєстрах немає);

– етап” Наживо”, коли переписувачі з анкетами ходитимуть безпосередньо по квартирах українців. Але не всіх підряд, а лише тих, хто не брав участь у другому етапі.

У Мінекономіки розповіли, на скільки зростуть тарифи на “комуналку”

Федоров зазначив, що перепис обійдеться в 5 млрд грн (перепис 2001 року обійшовся в 191 млн грн), фінансувати його будуть з держбюджету. Всього в анкеті буде близько 50 питань на наступні теми:

– Демографічні дані: ПІБ, стать, вік, місце народження.

– Етнічні дані: Походження, офіційне громадянство, рідна мова.

– Освіта.

– Джерела отримання доходу.

– Зайнятість.

– Міграційна активність.

– Наявність / відсутність інвалідності.

– Житлові умови.

Нагадаємо, в Україні з 29 листопада дозволили оформляти пенсії та субсидії для оплати комунальних послуг через онлайн. Для цього буде використовуватися додаток “Дія”. Також на порталі з’явився ряд нових послуг.

Коментарі