Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: постраждав один із енергоблоків

Про це 21 вересня повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

“Близько 01:13 російські окупаційні війська обстріляли території Запорізької атомної електростанції. Внаслідок удару пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС. Як наслідок, відключилися блоковий трансформатор та трансформатори власних потреб енергоблоку. Це спричинило втрату живлення шостого енергоблоку. Щоб уникнути аварії, співробітники станції запустили аварійну систему живлення від двох дизель-генераторів для забезпечення роботи насосів охолодження палива”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, о 02.00 персонал станції знайшов можливість налагодити живлення власних потреб енергоблоку №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Завдяки цьому дизель-генератори шостого енергоблоку було вимкнено та переведено в режим чергування.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі