Під Харковом окупанти вбили чоловіка та забрали його авто: у поліції повідомили подробиці трагедії (Фото)

Про це 26 вересня повідомили у ГУ НПУ у Харківській області.

У селі Черкаські Тишки Харківського району поліцейські вилучили тіло чоловіка, убитого російськими окупантами.

За словами місцевих жителів, трагедія сталася приблизно 21 квітня. На той час населений пункт був окупований рашистами. Загарбники прийшли до будинку чоловіка, вбили його та забрали автомобіль.

Тіло 58-річного загиблого виявили сусіди. За їхніми словами, окупанти не давали змоги поховати чоловіка. Лише через п’ять днів після трагедії вони змогли це зробити на городі поряд із його будинком.

Після деокупації населеного пункту про загибель брата поліції повідомила його сестра. Для проведення слідчих дій на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та криміналісти. Під час попереднього огляду тіла поліцейські встановили, що чоловік помер унаслідок вогнепального поранення.

Для проведення судово-медичної експертизи його тіло направили до моргу, після чого родичі зможуть поховати чоловіка у законному порядку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 (“порушення законів та звичаїв війни”) КК України. Санкція передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне утримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі