В Україні затримали членів наркоугруповання, які збували заборонені пігулки та виводили гроші в РФ

Зловмисники налагодили канал контрабандного постачання в Україну заборонених до продажу пігулок. Вони рекламували свій товар на трьох власних веб-сайтах, а серед клієнтів були «утримувачі» метамфетамінових нарколабораторій. Сам організатор перебуває в росії, тож усі кошти виводив до країни-агресора. Наразі двох активних членів організованої групи затримано, їм вже повідомлено про підозри.

Як повідомили у Департаменті боротьби з наркозлочинністю, організував незаконний «бізнес» 38-річний уродженець Донеччини, який отримав громадянство рф і наразі мешкає в Ростові-на-Дону. Він створив три онлайн платформи, де пропонував до продажу препарати із вмістом псевдоефедрину – препарату, з якого виготовлюється метамфетамін.

До злочинної діяльності зловмисник залучив двох чоловіків віком 35 та 66 років. Один із них займався контрабандним ввезенням заборонених препаратів на територію України, які фасував та відправляв через різні сервіси поштових відправлень до столиці. Інший учасник угруповання виконував роль кур’єра. Він фасував «товар» та розсилав замовникам. Отримані кошти надалі виводилися лідером угруповання до росії.

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділів ТОР провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів. У результаті слідчих дій вилучено понад 365 тисяч псевдоефедринових пігулок, заборонених до продажу на території України, з яких, за попередніми підрахунками, можна виготовити 36 кг метамфетаміну. Також вилучено мобільні телефони, банківські картки, долари США та російські рублі. Все вилучено та скеровано на проведення відповідних експертних досліджень. Орієнтовна вартість вилучених пігулок за цінами «чорного» ринку перевищує 10 мільйонів гривень.

Двох членів наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції інкримінованої статті, фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання двом затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Остаточна правова кваліфікація дій зловмисників буде вирішуватися після надходження результатів експертного дослідження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі