Через закрите укриття у Києві затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу

У Києві було затримано чотирьох осіб, включаючи першого заступника Деснянської райдержадміністрації, директора медичного закладу та його заступника, а також охоронця, у зв’язку з розслідуванням трагічних наслідків, що виникли через недопуск громадян до закритого укриття поліцейськими відповідно до статті 208 КПК України.

Деснянська окружна прокуратура Києва наразі готує повідомлення про підозру трьом затриманим службовцям щодо службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (частина 2 статті 367 КК України), а охоронцю – за залишення особи в небезпеці, що призвело до смерті (частина 3 статті 135 КК України).

“Люди стукали, але укриття ніхто не відкрив”: чоловік розповів про загибель дружини у Києві (Відео)

Раніше прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох департаментах КМДА, приміщенні Деснянської райдержадміністрації та в медичному закладі, де під час повітряної тривоги громадянам було відмовлено у доступі до укриття.

Слідчі дії у цьому кримінальному провадженні продовжуються.

Нагадаємо, уночі 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, включаючи 9-річну дитину. Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були закриті. Охоронець, що мав відкрити двері укриття, за деякими ствердженнями мав ознаки алкогольного сп’яніння, та за свідченням мешканців сусіднього будинку вчиняв це регулярно. З цього приводу було розпочато кримінальне провадження.

Досудове розслідування веде Деснянське управління поліції ГУ Національної поліції у місті Києві, а оперативний супровід здійснює Державна служба розслідувань в місті Києві Національної поліції України.

Комментарии