ДБР завершило розслідування щодо правоохоронців з Дніпра, які вимагали криптовалюту у місцевих підприємців (Фото)

Дніпропетровське обласне управління Державного бюро розслідувань повідомило про обвинувачення трьох правоохоронців у перевищенні влади та вимаганні криптовалюти.

За даними ДБР, троє співробітників поліції Дніпра, які обіймали посади слідчого, оперуповноваженого та начальника слідчого відділу, під час виконання своїх службових обов’язків вимагали від місцевих мешканців, які займалися операціями з криптовалютою, гроші та криптовалюту.

В одному із задокументованих епізодів, правоохоронці затримали місцевого мешканця та почали погрожувати йому кримінальною відповідальністю за криптовалютний бізнес, після чого відвезли до відділку, забрали наявну при ньому готівку та змусили перерахувати на рахунок вимагачів майже 9 тисяч американських доларів.

Загалом у потерпілого зловмисники відібрали понад 377 тисяч гривень.

ХНАТОБ замовив створення гімну Харкова за 69 000 гривень, – ХАЦ

В іншому випадку правоохоронці вдерлися до квартири та за надуманими підставами вимагали гроші у хазяїна помешкання та його знайомого. Побивши чоловіків фігуранти погрожували притягнути знайомого хазяїна квартири до кримінальної відповідальності за надуманими фактами. В результаті їм вдалося вибити з потерпілих переказ у криптовалюті на загальну суму 180 тисяч гривень.

Правоохоронцям інкримінується перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Комментарии