Дурив людей 20 років: поліція затримала фальшивомонетника, який «гастролював» Україною

Потерпілі з усієї України ставали жертвами загадкового іноземця, який начебто платив валютою, анасправді ж розраховувався фейковими банкнотами. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

50-річний уродженець Росії роками «гастролював» Україною та оманював громадян, таким чином заробляючи на життя. Зловмисник на сувенірних купюрах домальовував через трафарети потрібні знаки люмінісцентними ручками, які при перевірці підсвічувались. Таку валюту звичайному громадянину важко відрізнити від оригіналу.

Викрито організатора транснаціонального шахрайського call-центру (Фото)

У масажній студії села Софіївська Борщагівка чоловік придбав сертифікат вартістю 3900 гривень та розрахувався 200-євровою валютою, з якої решту отримав у гривнях. Працівники кримінальної поліції Київщини затримали досвідченого зловмисника одразу після вчинення цього злочину.

Під час обшуку поліцейські виявили підробні купюри номіналом 200 євро, трафарети, банківські картки, ручки різного кольору з ліхтариками ультрафіолету, сім-картки та інші речові докази. Також правоохоронці задокументували ще 5 аналогічних злочинів в різних містах України: Запоріжжі, Черкасах та Києві.

Слідчі, за процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру за фактом виготовлення, зберігання, збуту підроблених грошей [ч.1 .199 ККУ].

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии