Ексмера Святогірська судитимуть за заволодіння бюджетними коштами та державну зраду (Фото, Відео)

Ексмера Святогірська, Донецької області, обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами на понад 3 мільйони гривень та державній зраді.

За даними слідства, у 2020 році Святогірська міська рада уклала договір з будівельним підприємством щодо реконструкції єдиного у громаді дитячого садочку. Будівництво у підсумку не було завершене, проте акти приймання виконаних робіт, які підписав міський голова, містили неправдиві дані про повне виконання угоди.

Через це з бюджету на рахунок будівельної компанії було перераховано зайвих 3 мільйони гривень.

Експосадовець обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 4, 5 ст. 191 ККУ) та службовому підробленні (ч. ч. 1, 2 ст. 366 ККУ).

Обвинуваченому загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Невиконання договору на проведення Інтернету до шкіл: підприємець з Харкова привласнив понад 700 тисяч гривень

Крім того, за матеріалами ДБР співробітники СБУ завершили досудове розслідування за фактом державної зради ексмера.

У червні 2022 року працівники Бюро зареєстрували кримінальне провадження за фактом державної зради колишнього очільника Святогірська. Він публічно підтримав російських загарбників, дискредитував Збройні сили України та владу країни. Зокрема, поширив у соцмережах російський фейк про начебто підпал українськими військовими Всіхсвятського скиту Святогірської лаври.

Зрадник також прийняв пропозицію обійняти посаду голови окупаційної адміністрації Святогірська.

Після деокупації міста обвинувачений втік за «руським міром».

Комментарии