Генпрокурор Андрій Костін оглянув місця російських атак на цивільну інфраструктуру Одеси (Фото, Відео)

Генеральний прокурор Андрій Костін оглянув місця російських атак на цивільну інфраструктуру Одеси.

Він також повідомив про результати розслідування цих атак, зокрема про те, що ракета, випущена по Харкову 2 січня, була розроблена Північною Кореєю.

В Одесі Генпрокурор оглянув багатоповерхівку, в яку влучила ракета 29 грудня. Внаслідок цього обстрілу загинули четверо людей, зокрема двоє дітей. Загалом за перші дні нового року на Одещині внаслідок російських атак загинуло 6 мирних громадян, близько 30 постраждало.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення на Одещині задокументовано понад 220 ворожих обстрілів цивільної та критичної інфраструктури. Унаслідок цих обстрілів загинуло 61 цивільна людина, з них троє дітей. Поранення отримали 272 людини, у тому числі 29 дітей.

За кожним фактом розпочато досудове розслідування. У кримінальних провадженнях наразі вже проведено 911 допитів свідків та потерпілих, прокурорами спільно з іншими правоохоронцями проведено сотні оглядів місць подій. На місцях уражень вилучено понад 9 тисяч уламків ракет, бомб та снарядів, у тому числі уламки заборонених міжнародними Конвенціями касетних бомб.

Внаслідок ракетного удару по Харкову значно пошкоджено кампус НТУ «ХПІ» (Фото)

Генпрокурор також повідомив, що Міжнародний кримінальний суд здійснює розслідування російських атак на зернову інфраструктуру Одеської області.

«Представники МКС у тісній співпраці з українськими прокурорами працюють над розслідуванням цих злочинів. Надаємо нашим партнерам всебічну допомогу у зборі доказової бази, щоби виконавці, організатори цих злочинів, а також їхні поплічники отримали справедливе покарання», – наголосив Андрій Костін.

В Одесі Генпрокурор провів нараду за участі голови Одеської обласної військової адміністрації, керівництва Одеської обласної прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, обласних управлінь Нацполіції України, СБУ, Департаментів кіберполіції, стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки Нацполіції України, Територіальних управлінь ДБР в м. Миколаєві та БЕБ в Одеській області, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та Головного підрозділу детективів НАБУ.

Комментарии