Колаборанта-фінансиста з Куп’янська можуть випустити під заставу: що відомо

У Дніпропетровській області Новомосковський міськрайонний суд ухвалив рішення щодо так званого “и. о. начальника управления финансов” окупаційної адміністрації Куп’янского района, який працював на російських терористів.

Як свідчить ухвала суду, його взято під варту до 7 червня – але разом із тим колаборанту визначено заставу у 134,2 тис. грн.

Блогеру “Потону” з Харкова, який утік до Росії, оголосили ще одну підозру

За даними Харківського антикорупційного центру, мова йде про 55-річного керівника фінансового відділу Дворічанської селищної ради Віктора Татаренка, уродженця населеного пункту Дворічна Харківської області. Йому було висунуто підозру відповідно до ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

18 серпня 2022 року під час тимчасової окупації Куп’янського району Татаренко добровільно пішов на співпрацю з російськими терористами та обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації. Там він займався керуванням управління фінансів т. зв. “ВГА”, планував роботу цього управління, розробляв “бюджет” й так далі. Звітував колаборант так званому “главе ВГА Купянского района Харьковской области” Максиму Губіну.

Коригувальника, який наводив «Калібри» на Миколаїв, відправили у в’язницю на 11 років

Після деокупації Куп’янського району Татаренко втік до Харкова, намагався там переховуватися, але був викритий та затриманий.

27 квітня запобіжний захід Татаренку буде оскаржуватися – вже подано відповідну апеляційну скаргу.

Комментарии