Лише з другої спроби: як митрополиту Павлу в суді одягали браслет (Відео)

Після тривалих дискусій та промов, судове засідання у справі настоятеля УПЦ МП митрополита Павла нарешті завершилося рішенням про призначення настоятелю цілодобового домашнього арешту на 2 місяці з забороною звертатися до вірян та з використанням електронного браслета.

Шевченківський районний суд виніс рішення, що опальний митрополит Української православної церкви Московського патріархату, Павло Лебедь, повинен носити електронний браслет протягом 60 днів домашнього арешту.

Проте перед тим, як співробітники поліції одягли пристрій на священника, він чинив словесний опір. На опублікованих кадрах видно, як Павло закотив обидві штанини, щоб показати правоохоронцям, що його ноги не в змозі тримати металевий браслет.

В СБУ прокоментували вручення підозри митрополиту Павлу

“У мене всі полопані судини, ось тут такі вени великі.. Можете вішати, звичайно, але це буде на вашій совісті”, — казав митрополит.

Адвокат Павла наголосив, що його підзахисний не відмовляється від носіння браслета за ухвалою суду, проте не може це робити за станом здоров’я. Незадовільний стан ніг священника не був підтверджений довідками або телефонним дзвінком до його лікаря, тому трекер був закріплений на правій кісточці.

“Ось дивіться, що в нашій країні роблять із неугодними”, — підсумував Павло Лебедь, звертаючись до журналістів,

Як відомо, СБУ зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Крім того, СБУ оприлюднила телефонні розмови скандального митрополита.

Комментарии