Масштабна шахрайська схема ліквідована: понад 10 тисяч громадян стали жертвами шахраїв (Відео)

Для припинення дій злочинної групи та проведення слідчих дій в 20 регіонах України була здійснена спецоперація, в якій брали участь понад 500 поліцейських.

В результаті розслідування Кіберполіцією України було виявлено 56 зловмисників, які розсилали фішингові посилання з метою отримання банківських даних громадян. Шахраї отримували доступ до рахунків, з яких привласнили близько 15 мільйонів гривень.

СБУ знайшла блогерів, які виклали відео з роботою ППО у Києві, та заблокувала онлайн-камери

Злочинці використовували різні методи фішингу: вони пропонували виграші, фіктивні грошові виплати або продаж товарів. Також вони знаходили потенційних жертв на онлайн-торгових платформах, надсилаючи повідомлення продавцям, прикидаючись покупцями. Зловмисники використовували месенджери для листування та надсилали фішингові посилання. На спеціально створених шахрайських сайтах людям пропонували ввести дані своїх карток під приводом отримання коштів за проданий товар.

Ведуться кримінальні розслідування за статтями 190 (Шахрайство) частини 3 та 4 Кримінального кодексу України.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии