Мешканець Харківщини разом з напарником намагався підірвати залізницю, щоб зірвати постачання ЗСУ

У результаті спецоперації у Полтавській області піймали двох агентів фсб, які намагалися підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України. Для вчинення диверсії вони заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу. У подальшому зловмисники планували привести вибухівку в дію за допомогою пульта дистанційного керування.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, фігурантів затрималипрямо на місці події. У разі вчинення підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ.

У Харкові затримано диверсанта, який мав намір підірвати АЗС (Фото)

У затриманих вилучили мобільні телефони, з яких вони координували злочинні дії зі своїм російським куратором – кадровим співробітником 5-ї служби фсб. Його особу вже встановили. Саме він поставив агентам завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих повітряних атак рашистів на об’єкти критичної інфраструктури України 21-22 березня.

Ворожими поплічниками виявились жителі Київської та Харківської областей. Обом затриманим оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України: диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии