“Ми ж справді – окупанти”: розповідь військовополоненого росіянина (Відео)

Російський військовослужбовець Дмитро Григоренко потрапив у полон ЗСУ на Бахмутському напрямку. На його думку, більшість росіян не розуміють, за що вони воюють в Україні та усвідомлюють — вони тут окупанти, а не визволителі. Також він заявив, що реальні втрати СВО в Росії не можна приховати від пропаганди.

Про це повідомляє FREEДОМ.

Григоренко приєднався до військових за мобілізацією в жовтні 2022 року та був відправлений до Курська у мотострілецький полк. Він заявив, що ніхто не хоче вмирати, а мобілізованих російське військове командування використовує як “гарматне м’ясо”. За словами Григоренка, з усіх, хто йде на фронт, понад 70% не повертається.

“Ви захищаєте свої будинки, землі, сім’ї, все. Ми що захищаємо? Виходить, взяли, закинули на чужу територію, сказали: “Це наше має бути”. Таке відчуття, що купка людей зібралася і владу поділити не можуть”, — розповідає військовополонений.

Між російськими військовими та “вагнерівцями” виникла бійка: є жертви

Мобілізований російський військовий заявив, що росіяни не розуміють, за що вони воюють в Україні, та вони тут окупанти, а не визволителі. Він також розповів, що було декілька розмов з його товаришами по службі про війну проти України, де він запитував “Ми ж справді — окупанти, що ми тут робимо?”

Григоренко впевнено заявив, що він не збирається після звільнення з полону повертатися на фронт, а збирається виїхати за кордон.

Комментарии