На Одещині викрили священника УПЦ МП, який переправляв чоловіків за кордон за $7500

«Божественну» схему викрили прикордонники та поліцейські на Одещині. Як повідомили у Держприкодонслужбі, діючи через двох помічників, клірик пропонував чоловікам призовного віку пакет фальшивих документів для виїзду з України в супроводі координаторів.

“До слова, «тариф» у слуг московської церкви значно вищий від «звичайного». Певно, батюшка додав у прайс ще й вартість своєї молитви”, – зазначили в ДПСУ.

Обіцяли вивезти за кордон, але покидали посеред дороги: у Харкові судитимуть шахраїв, які обманювали чоловіків

За даними поліції Одеської області, спільниками священнослужителяч були стоматолог і безробітний. За грошову винагороду вони обіцяли ухилянтам оформлення документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я зі зняттям з військового обліку. Таку можливість вони пояснювали клієнтам своїми зв’язками у міських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Поліцейські затримали учасників злочинної групи, щойно ті отримали на електронний гаманець криптовалюту в еквіваленті 7,5 тисяч доларів від одного із військовозобов’язаних чоловіків, передали йому обіцяний пакет документів, проконсультували щодо поведінки на пункті пропуску під час перетину державного кордону та запевнили у позитивному результаті за будь-якого перебігу подій.  

Фігурантам оголочили підозри в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, Одному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 1,5 млн грн, двом іншим – цілодобовий домашній арешт. Слідство триває. Фігурантам загрожує від 7 до 9 років ув’язнення та конфіскація майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии