На Сході втрати росіян загиблими у вісім разів вище за втрати українських захисників — командувач Сухопутних військ ЗСУ

Росіяни продовжують ведення наступальних дій на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Як повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, щоб створити умови для блокування Куп’янська противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка. Втім, несе значні втрати у живій силі. У зв’язку з чим почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві.

Крім того, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

Знайшли вбитим зі стрілецької зброї: СБУ ліквідувала екснардепа Киву в росії

За даними Сирського, на Сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони. Не зважаючи на це, російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс.

“На відміну від ворога, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом вдалих тактичних дій, влучного вогню артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння”, – повідомив Олександр Сирський.

Лише за листопад сили оборони знищили близько 11 000 особового складу ворога та понад 1100 одиниць військової техніки: близько 130 танків та 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів.

“Попри складні умови та безперевні наступальні дії окупантів наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність та героїзм. Командири і штаби усіх рівнів цілодобово у взаємодії з частинами та підрозділами інших видів Збройних Сил України, проводять аналіз оперативної обстановки та розробляють ефективні способи для подальшого знищення ворога”, – зазначив Олесандр Сирський.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии