Нацполіція викрила міжнародну шахрайську схему з місячним оборотом у 5 млн грн (Фото, Відео)

Національна поліція України у співпраці з правоохоронними органами Латвії розкрила шахрайську мережу, яка працювала на території Дніпропетровської області та мала місячний обіг понад 5 мільйонів гривень.

Інформацію про цю міжнародну шахрайську схему було оприлюднено 15 березня 2023 року.

Згідно з даними слідства, учасники злочинної групи, яка діяла в місті Кам’янське, налагодили розгалужену мережу шахрайських «сall-центрів», яка займалася видуренням коштів у громадян, зокрема в іноземців. До складу організації входив мешканець Дніпра на прізвисько “Лаша Сван”, який мав зв’язки зі злочинним світом.

Розстріл українського військового на камеру: шахраї збирають гроші під виглядом його родичів

Робота мережі була розподілена між сімома учасниками злочинної групи, кожен з яких відповідав за свою роль в оборудці. Операторам надавали “клієнтські бази”, які за попередніми даними скуповували в DarkNet. Більшість потерпілих від злочинної схеми — це громадяни Латвії, а також громадяни Польщі, Чехії, Литви та Словаччини.

З метою припинення діяльності злочинної мережі правоохоронні органи провели обшуки, під час яких вилучено готівку, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, зброю, автомобілі та інші речові докази. Загальна сума вилученого складає 12 мільйонів гривень.

Комментарии