Намагався стати десантником ЗСУ, щоб «зливати» позиції на передовій: на Київщині затримали російського «крота»

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині колаборанта, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь рф.

За вказівкою агресора він мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах. У подальшому фігурант планував відбути в один з фронтових районів, щоб «зливати» окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони.

На 14,5 року ув’язнення засуджено “крота”, який працював на російські спецслужби

Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисником виявився мешканець Херсона, який на період окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили «старшим інструктором-кінологом відділу охорони» у складі окупаційної «Голопристанської виправної колонії». На цій «посаді» колаборант займався підготовкою загонів, які конвоювали викрадених місцевих жителів до камер російської тюрми. За наявними даними, саме тоді він потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до негласної співпраці.

Після звільнення Херсона ворожий поплічник отримав завдання від окупантів «залягти на дно» і згодом переїхати до Київської області. На території столичного регіону він мав звернутися до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ і там приступити до виконання ворожих завдань.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Зараз він під вартою. Розслідування триває. Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии