На 14,5 року ув’язнення засуджено “крота”, який працював на російські спецслужби

Колишнього співробітника СБУ засудили до 14,5 року ув’язнення з конфіскацією майна за розвідувально-підривну діяльність на користь рф.

Раніше глава СБУ Василь Малюк зазначив, що очищення служби від зрадників і деструктивних елементів – один з ключових пріоритетів.

“Ми продовжуємо курс на самоочищення Служби і не збираємося зупинятися. СБУ – це не місце для агентів кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом”, – підкреслив Василь Малюк.

За даними слідства, підозрюваний входив до складу одного з регіональних органів силового відомства. За три місяці до початку повномасштабного вторгнення він за власною ініціативою вийшов на зв’язок з представником російської спецслужби та запропонував йому співпрацю в обмін на гроші.

Зброя і військова форма: що зберігав житель Харківської області, який поселив у себе росіян

Згідно з інструкціями, зрадник приховано збирав установчі дані своїх колег та їхніх родичів, а вже після 24 лютого – розпочав розвідку місць дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області. Особлива увага приділялася виявленню локацій можливого базування української бойової авіації.

Зібрану інформацію ворожий агент повинен був передати своєму російському куратору через закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації.

Однак співробітники СБУ все ж викрили “крота”, якого затримали в кінці лютого минулого року в Кропивницькому.

На підставі зібраних доказів суд визнав агента винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Коментарі