“Намагаються перетнути кордон у період найменшої видимості”, – Іван Шевцов про ДРГ на Лимано-Куп’янському напрямку

На Лимано-Куп’янському напрямку держкордону з рф зафіксовано активні заходи російських військових щодо укріплення, мінування та інженерного облаштування своєї ділянки.

Про це повідомив Іван Шевцов, начальник пресслужби прикордонного загону “Сталевий кордон” під час марафону “Суспільне.Спротив”.

За його словами, російські диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) часто використовують природні маршрути для непомітного перетину кордону, а українські прикордонники відслідковують та при необхідності ліквідовують їх.

“Це групи до 10 військових. Вони намагаються перетнути кордон у період найменшої видимості – під час сильного снігу чи дощу, коли засоби спостереження працюють погано. Проходять зазвичай стежками тварин – найменш замінованими стежками. Нам вдається їх помічати, попереджати заходи, та, за можливості, знищувати”, — розповів Шевцов.

На Харківщині знайшли схрон зі зброєю та боєприпасами росіян (Фото)

Шевцов також повідомив, що на ділянці кордону, де діє загін “Сталевий кордон”, не зафіксовано значущого скупчення російських військ. Він зазначив, що російські сили продовжують спроби виходу на рубіж, який вони намагаються захопити протягом пів року. Наразі не відзначено істотного збільшення чисельності військ на цій ділянці, а російська армія регулярно проводить ротації як на лінії зіткнення, так і на державному кордоні.

Щодо використання бронетехніки, Іван Шевцов повідомив, що російські сили активно застосовують її у зоні конфлікту. Зокрема, за 31 січня російська армія втратила на Лимано-Куп’янському напрямку 57 одиниць бронетехніки, у тому числі шість танків і три БМП, які використовувалися при штурмах. Речник також зазначив, що російські війська вразливі до різних типів ударів, включаючи протитанкові засоби, артилерію та безпілотні літальні апарати (FPV-дрони), які успішно використовуються для ураження засобів відеоспостереження та легкової техніки.

Комментарии