Обмін полоненими 6 травня: українських військових виміняли на пілотів, які бомбили Харків (Відео)

Під час обміну військовополоненими 6 травня в обмін на 45 українських військових російські терористи отримали трьох воєнних злочинців-росіян – пілотів Максима Криштопа, Сергія Косика та Сергія Малова.

Про це пише “Думка” із посиланням на російські ЗМІ.

Командувач Повітряних сил ЗСУ підтвердив, що Україна вперше збила гіперзвукову ракету “Кинджал”

Заступник командира авіаполку, підполковник Максим Криштоп потрапив у полон 6 березня 2022 року, коли його літак був збитий українськими військами. Криштоп бомбардував радіотелевізійну станцію у Харкові, скинувши на неї 8 бомб ФАБ-500 (2,5 тонни у тротиловому еквіваленті). Після бомбардування його Су-34 був збитий, Криштопа узяли в полон.

У полоні Криштоп брав участь у першій пресконференції з полоненими російськими військовими. Росіянина планували засудити за скоєння воєнних злочинів. Йому присудили 12 років за ґратами, однак пізніше суд ухвалив звільнити пілота від відбуття покарання заради участі в обміні полоненими.

Заступник командира авіаполку, підполковник Сергій Косик також потрапив у полон в березні 2022 року. Його збили, коли літак, яким керував Косик, летів бомбити Балаклію.

https://www.youtube.com/watch?v=TsMxm14Ltx4

Майор Малов, командир авіаційної ланки, був узятий в полон Силами оборони 3 квітня 2022 року – його літак збили під час спроби бомбардувати Ізюм. До цього військовий злочинець здійснював бомбардування Конотопа (Сумська область), Ізюма (Харківська область), Волновахи та Краматорська (Донецька область).

Нагадаємо, що 6 травня з російського полону визволили 42 захисники та 3 захисниць «Азовсталі», серед яких – 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів.

Комментарии