Окупанти встановили свою адміністрацію в біосферному заповіднику Асканія-Нова

У біосферному заповіднику “Асканія-Нова” окупанти практично встановили свою адміністрацію. Наразі українська команда продовжує доглядати тварин.

Про це повідомляється на сторінці заповідника та громадського руху UAnimals у Facebook.

Пресслужба заповідника повідомила, що 20 березня 2023 року до установи прибули перший заступник глави адміністрації президента росії Сергій Кирієнко, російський ставленик на Херсонщині Володимир Сальдо та невідомий чоловік, призначений окупаційним міністерством природних ресурсів та екології Херсонської області директором заповідника.

З відкритих джерел працівникам заповідника стало відомо, що це, можливо, Мещеряков Д.В., який зареєстрував у росії Державну автономну установу Біосферний заповідник “Асканія-Нова”. Назва окупаційної установи не містить імені Фрідріха Фальц-Фейна, засновника “Асканії-Нови”, на відміну від назви справжнього українського заповідника.

Росіяни намагалися наступати на Куп’янському напрямку

Наразі персонал продовжує виконувати свої обов’язки та здійснює необхідний догляд за тваринами, зазначають на сторінці заповідника.

Проте працівники додають, що надалі не зможуть забезпечувати догляд тварин та підтримку роботи заповідника коштом благодійних надходжень.

Після початку повномасштабного вторгнення територія заповідника “Асканія-Нова” опинилася під окупацією.

Українська команда “Асканії” досі продовжує виконувати свої обов’язки, відмовляючись від співпраці з окупантами.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии