Парафіянка УПЦ МП в Житомирській області пошкодила меморіал дітям, що загинули від рук окупантів (Відео)

У селі Попільня на Житомирщині жінка, яка є парафіянкою місцевої церкви УПЦ МП, понівечила імпровізований меморіал, присвячений дітям, що загинули від рук російських загарбників. Вона заявила, що згадки про російські злочини проти українського народу “не місце біля російської церкви” та зрізала з банера слово “російських” у словосполученні “російських загарбників”. Вона також заперечувала факт збройної агресії рф проти України.

Про цей інцидент повідомили на сторінці Територіальної оборони Попільнянської громади.

Виявилося, що жінка має проблеми з ментальним здоров’ям.

Зі слів речниці поліції Житомирщини Алли Ващенко, жінка вже зареєстрована в поліції, щодо цього інциденту.

На кордоні затримали перевдягненого у жінку одесита (Фото)

“20 квітня ввечері, після п’ятої години, до Попільнянського відділення поліції надійшла інформація про цю подію. На місце виїжджали поліцейські – вони встановили обставини події і особу жінки, яка порізала банер. Нею виявилася одна з місцевих жительок. За словами її рідних та згідно з наданими документами, жінка має проблеми з ментальним здоров’ям. Її рідні пов’язують її вчинок саме з цим, а не з різницею у якихось можливих релігійних чи ідейних поглядах”, — повідомила Ващенко.

На опублікованому відео, знятому під час інциденту, можна побачити понівечений банер та обурених місцевих жителів, які принесли до меморіалу квіти, дитячі іграшки та писанки на вшанування пам’яті безвинних жертв розв’язаної Росією війни проти України.

Комментарии