Підозру в колаборації отримала донька художника з Харкова

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 33-річній жінці за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, що колишній художник-постановник телеканалу з Харкова, який вже відбуває покарання у виді 10 років позбавлення волі, виготовляв листівки з символікою латинської літери “Z” та російського прапора у власному домі. Він надсилав макети листівок своїй доньці, яка проживає у Москві.

На Харківщині співробітник телеканалу виготовляв листівки для російських військових

За даними слідства, донька зверталась до російського політичного керівництва та пропонувала “творіння” свого батька для розповсюдження серед російських військ. Вона звернулась до Президента РФ, Міністерства оборони РФ з пропозицією використовувати листівки її батька серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань “ЛНР”, “ДНР”, щоб підтримати їх “бойовий дух”.

В травні минулого року Міністерство оборони РФ дозволило доньці використовувати листівки на безоплатній основі в рамках “інформаційно-роз’яснювальної та військово-патріотичної роботи з особовим складом Збройних Сил РФ”.

У цей час питання оголошення підозрюваної у розшук вирішується. Досудове розслідування проводить СБ Управління СБУ в Харківській області.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии