Пошкоджено старовинні будівлі в центрі, є поранені: показали наслідки обстрілу Одеси (Фото)

Учора ввечері, 5 листопада, збройні сили РФ здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами по Одесі. Внаслідок ракетного удару у середмісті поранення отримали 8 мирних жителів, 5 з них госпіталізовано до лікарні з осколковими пораненнями. Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі.

Пошкоджено багатоповерхові будинки, торгівельні об’єкти, автомобілі та художній музей, віднесений до спадщини ЮНЕСКО. Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій правоохоронці фіксують наслідки черговий воєнний злочин рф.

Як повідомив голова Одекської ОВА Олег Кіпер, більшу частину колекції художнього музею заздалегіть евакуювали. Частина експонатів знаходиться у сховищі. Полотна та картини нинішніх виставок не постраждали. Наразі на території музею працює Комісія з обстеження обʼєктів культурної спадщини.

За даними директора міського Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Івана Ліптуги, в Одесі пошкоджено 6 пам’яток архітектури. Всього з липня 2023 року постраждало 93 пам’ятки.

Ударні дрони “Shahed-131/136” росіяни спрямували по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 безпілотників знищили сили ППО. Влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки з зерном.
Пожежу оперативно ліквідовано.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии