Прикордонники затримали групу харків’ян та одеситів, які намагалися незаконно перетнути кордон (Фото, Відео)

Прикордонники Могилів-Подільського загону затримали іноземця-переправника разом з групою громадян України, включаючи трьох харків’ян та двох одеситів, які спланували незаконно перетнути кордон та вирушити в суміжну країну.

За інформацією Могилів-Подільського загону прикордонної служби, ця операція була результатом детальної оперативної роботи.

Під час реалізації оперативної інформації, прикордонники виявили п’ятьох громадян України та одного громадянина Молдови на березі річки Дністер. Троє з громадян України були з Харкова, а двоє з Одеси. Вони планували незаконно перетнути кордон та вступити на територію іншої держави, а 44-річний іноземець забезпечував їхню “подорож” через річку гумовим човном.

«Встановлено, що напередодні чоловіки з різних регіонів прибули в заздалегідь обумовлене місце, на під’їзді до контрольованого прикордонного району. Групу зустрічав іноземець “переправник”. Протягом майже двох діб, переховуючись у різних лісосмугах, чоловіки планували здійснення “трансферу” за кордон», — зазначено в повідомленні.

У Харкові чоловік з пакетиком марихуани пропонував патрульним 10 тисяч гривень хабаря

Також відомо, що за свій “вояж” чоловіки заплатили по 2 тисячі доларів США за кожного. Послуги незаконного перетину кордону вони знаходили через популярні інтернет-застосунки. За отриману суму “човняр” забезпечував їхню безпеку та перевезення через кордон.

Стосовно громадян України, які вчинили адміністративне правопорушення, передбачене статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, складено протоколи та справи направлені до суду. Слід також зазначити, що прикордонники повідомили поліцію про ознаки кримінального правопорушення щодо незаконного перетину кордону відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період).

Комментарии