Росія купувала сировину для лазерних прицілів в Україні через кіпрську фірму (Фото)

Служба безпеки України розкрила факт співпраці унікального підприємства з Одеси з російською федерацією.

Компанія постачала ворожій державі інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовувалися для виготовлення лазерних прицілів до ворожих танків та високоточних видів озброєння.

Відзначається, що ця компанія мала надзвичайні спроможності щодо очищення інертних газів, які дозволяли досягати понад 90% очистки.

На Харківщині за колабораціонізм судитимуть колишнього депутата з “Партії регіонів”

Ворог усіма можливими способами намагався зберегти контроль за українською компанією. Фактичні власники українського підприємства, які були громадянами рф, у 2022 році перепродали активи кіпрській фірмі та найняли український менеджмент для управління компанією. З метою безперешкодного вивезення сировини з України до рф бенефіціари зареєстрували афілійовану комерційну структуру на Близькому Сході. Ця фірма надалі була посередником, закуповуючи товар у представників одеського підприємства та переправляючи його до росії.

У результаті обшуків на виробництві, в офісних приміщеннях та у помешканнях фігурантів співробітники СБУ виявили докази протиправної діяльності.

Керівнику підприємства повідомлено про підозру за статтею ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Комментарии