СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці: допомагала терористам-“кадирівцям”

Служба безпеки України повідомила про підозру черговій колаборантці на тимчасово окупованій російськими терористами території країни. Мова йде про жінку, на ім’я Дар’я Божко – вона очолює так званий “регіональний осередку” російської організації-поплічника терористів “волонтери ахмата”.

Організація, що надає допомогу терористам Кадирова, створена за його вказівкою та займається здебільшого популяризацією терористів рф та поширення кремлівського режиму в тимчасово окупованих регіонах України.

У Києві СБУ викрила російського агента: збирав дані про оборону столиці

“За даними слідства, до повномасштабного вторгнення Божко займалась організацією культурно-масових заходів у Рубіжному. Після захоплення міста вона підтримала загарбників, серед яких було угруповання “кадирівців”, і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. Таким чином у травні минулого року вона очолила місцеву псевдоволонтерську організацію країни-агресора. Під прикриттям роздачі “гумдопомоги” від імені окупаційного “фонду” Кадирова фігурантка публічно виправдовувала збройну агресію рф та воєнні злочини рашистів” – сказано у повідомленні СБУ.

Серед іншого, поплічниця терористів змушувала місцевих неповнолітніх брати участь в агітаційних заходах та зніматися в пропагандистських відео на підтримку російських терористів. Також вона регулярно виступала в ефірах російських пропагандистів, де вихваляла терористичний режим рф, та окремо – Кадирова й терористів з “ахмату”.

Під Харковом затримали переселенця з Донецької області, який поширював російську пропаганду

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (глорифікація учасників збройної агресії рф проти України, поширення матеріалів, що містять виправдовування та визнання правомірною військову агресію РФ проти України). Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти нашої держави” – додали в СБУ.

Комментарии