СБУ викрила ще двох колаборантів на Сході та Півдні України

Під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської та Херсонської областей Служба безпеки викрила ще двох ворожих поплічників.

Однією з них є колишня посадовиця ліцензійно-дозвільного відділу Куп‘янської міської ради, яка підтримала російських загарбників після тимчасового захоплення міста та добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації.

Перепризначена на посаду, вона здійснювала вказівки кремля щодо перелаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь рф.

Після звільнення міста вона переїхала до Харкова, але була затримана співробітниками СБУ та доставлена до Куп’янської окружної прокуратури для вручення підозри.

У Вовчанську затримали колаборантку, яка очолювала фейкове управління пенсійного фонду

Також був затриманий за колабораціонізм колишній інструктор автошколи з Херсона, який вступив до лав окупаційного “головного управління мвс Херсонської області” та отримав посаду “спеціаліста відділу реєстрації транспортних засобів”.

Після звільнення Херсона він змінив три адреси проживання, щоб уникнути покарання, але був затриманий співробітниками Служби безпеки України в одному з селищ поблизу обласного центру.

Зловмисникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Комментарии