СБУ викрила фармацевтичну компанію на Житомирщині, яка незаконно продавала медикаменти російській армії (Фото)

Служба безпеки України заявила про розкриття схеми, в рамках якої фармацевтична компанія у Житомирській області здійснювала постачання українських лікарських засобів до військових шпиталів росії.

Зловмисники здійснювали нелегальний експорт різних лікарських засобів, зокрема знеболювальних препаратів, які російська армія використовувала на тимчасово окупованих територіях України для лікування військових.

Виявлено, що директор однієї з фармацевтичних компаній у регіоні був причетний до організації цієї незаконної схеми.

Компанія експортувала свою продукцію до росії до лютого 2022 року, працюючи з установою, яка виконує державні замовлення російського Міністерства оборони.

Після введення санкцій проти росії через повномасштабне вторгнення, керівництво української компанії розробило механізм обхідних шляхів для продовження бізнесу. Вони співпрацювали з російськими партнерами та комерційними структурами на Близькому Сході та в Європейському Союзі.

Передав окупантам списки військових та правоохоронців: судитимуть зрадника з Куп’янська

Співробітники СБУ задокументували спробу незаконного перевезення майже 300 кг медичних засобів до рф.

Під час обшуків у офісах та виробничих приміщеннях фармацевтичної компанії було виявлено комп’ютери з доказами незаконної діяльності, контракт з російським покупцем та російські сертифікати відповідності на медикаменти.

Директору фармацевтичної компанії було повідомлено про підозру за статтею 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Проводиться розслідування для встановлення всіх обставин цього злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Комментарии