СБУ затримала настоятеля храму УПЦ з Вінниччини, який вихваляв терористів «днр» і настроював прихожан проти України


Настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ (МП) на власному Телеграм-каналі повторював наративи кремля про «громадянську війну» в Україні та вихваляв ексватажків терористичної організації «днр» Олександра Захарченка, Гіві та Моторолу. Також клірик поширював «авторські» коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття представників різних конфесій.

Дк повідомили у пресслужбі СБУ, для підготовки деструктивного контенту священник використовував публікації пропагандистських інтернет-ресурсів рф, у тому числі офіційний сайт російської православної церкви. Крім того, протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами церкви.

Освячував техніку окупантів: священникові УПЦ (МП) об’явили підозру у виправдовуванні збройної агресії рф (Фото)

При обшуках за місцем проживання клірика виявлено мобільні телефони та комп’ютери із доказами підривної діяльності на користь рф. Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його злочинної діяльності проти нашої держави.

Клірику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);

▪️ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Фігурант переховувався від правосуддя на території кількох областей України, але СБУ встановила його місцезнаходження і затримала. Наразі йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии