Служба безпеки України розкрила мережу незаконного виїзду українців за кордон (Фото)

Служба безпеки припинила діяльність 8 каналів незаконного виїзду українських громадян призовного віку. Затримано 10 осіб, які надавали нелегальні послуги, щоб уникнути мобілізації або незаконно перетнути кордон.

Служба безпеки України (СБУ) продовжує активно боротися з незаконними каналами виїзду українських громадян призовного віку за кордон. Останніми днями було припинено ще 8 таких каналів, а також викрито 10 осіб, які причетні до організації цих злочинних дій.

За отриманою інформацією, ці особи активно надавали послуги військовозобов’язаним, які бажали уникнути мобілізації, шляхом представлення фальшивих документів або незаконного перетину кордону. Ці послуги нерідко коштували до 7 тисяч доларів.

У Полтавській області: Розкрито схему фальсифікації медичних довідок для ухилення від військової служби

Кременчуцький податківець, який займався продажем підроблених медичних довідок про непридатність до військової служби, був затриманий. Він залучив до своїх справ посадовців військкомату та військово-лікарської комісії. Їхній злочинний план полягав у використанні цих фальшивих документів для виїзду за межі України.

На Харківщині: Розкрито злочинну допомогу в ухиленні від призову за кордон

Мешканець Харківської області отримав підозру за надання допомоги особам, які намагалися ухилитися від призову під прикриттям службового відрядження працівників оборонних підприємств. Його злочинна діяльність сприяла нелегальному виїзду цих осіб за кордон.

«Продавали» немовлят по всьому світу: судитимуть засновників репродуктивної клініки з Харкова

У Одеській області: Припинено діяльність двох каналів нелегальної міграції

В результаті проведених операцій було припинено функціонування двох каналів нелегальної міграції в Одеській області. Один з каналів організував місцевий підприємець, який використовував міжнародних перевізників для незаконного проникнення громадян до країн Євросоюзу. У другому каналі брала участь жителька регіону, яка підробляла відмітки про консульський облік в закордонних паспортах своїх клієнтів з метою незаконного перетину кордону.

На Івано-Франківщині: затримали посадовця військомату

Упіймали посадовця військкомату, який разом зі своїм союзником надавав громадянам можливість виїхати з України, виступаючи як водії вантажних автомобілів.

Крім того, під час обшуків у затриманих знайшли гранату та 200 патронів до вогнепальної зброї. Вилучені предмети направлені на експертизу.

На Закарпатті: затриманий інспектор Держприкордонслужби

Припинили діяльність інспектора Держприкордонслужби, який сприяв переправленню потенційних призовників за кордон через так звану “зеленку”.

“Бізнес” з підробленням медичних довідок: на Хмельниччині викрили групу лікарів

У Тернополі: Припинено діяльність каналу нелегальної міграції та продажу фіктивних документів

Зафіксована злочинна діяльність підприємця, який оформляв “ухилянтів” як водіїв вантажних автомобілів та вносив відповідні дані до системи “Шлях”.

Також в Тернополі затримали шахрая, який за гроші продавав фіктивні відстрочки від призову, використовуючи медичні показники.

За всіма викритими фактами тривають розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України);
  • ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ, ДБР, Держприкордонслужби та Національної поліції за процесуального керівництва органів прокуратури.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии