“Бізнес” з підробленням медичних довідок: на Хмельниччині викрили групу лікарів

Хмельницька обласна прокуратура викрила злочинну схему підроблення медичної документації лікарями, які займались виданням фіктивних медичних довідок.

Група лікарів, керівництво лікарні, спеціалізовані лікарі та пособники були причетні до схеми, яка включала надання “послуг” з підготовки та видачі медичних документів, оформлення фіктивних історій хвороб та сприяння в отриманні груп інвалідності, а також виготовлення документів, які надавали можливість ухилитися від військової служби та виїхати за кордон.

Фігуранти отримували винагороду за пакет документів, яка коливалася від 2 000 до 5 000 доларів США, залежно від їх обсягу. Медпрацівники збирали особисті дані клієнтів, а медсестра виступала як посередник між лікарями та пособниками, за що отримувала по 100 доларів США на день.

Перетинали річку в гідрокостюмах: чоловік з Харківської області організував переправлення ухилянтів до ЄС

Під час обшуків було вилучено гроші в національній та іноземній валюті на суму понад 7 млн грн. Голову лікарської комісії, медсестру та одну з довірених осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі всім трьом затриманим повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Обговорюється питання щодо обрання їм запобіжного заходу та повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної групи.

Викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, працівниками УСР в Хмельницькій області ДСР НПУ та Управління СБУ в області.

Коментарі