Служба безпеки України розкрила шахрайську схему: обіцяли допомогу родинам загиблих воїнів за гроші (Фото)

Служба безпеки України повідомила про ліквідацію шахрайської схеми, що діяла на Одещині. За допомогою цієї схеми зловмисники видурювали гроші у рідних українських воїнів, які загинули під час повномасштабного вторгнення Росії.

Співробітниками СБУ задокументовано факт видурювання 10 тисяч доларів з близьких родичів одного з загиблих військовослужбовців Збройних Сил України. За цю суму зловмисники обіцяли забезпечити безперешкодне отримання пакета документів, необхідних для оформлення компенсації, розв’язавши питання за допомогою власних зв’язків серед посадовців однієї з військових частин.

В СБУ показали відео знищення російських ЗРК дронами-камікадзе

Щоб змусити потерпілих віддати гроші, зловмисники використовували психологічний тиск та погрожували «бюрократичними» перепонами. Організатора злочинної схеми затримали правоохоронці в момент отримання ним половини “обумовленої” суми від брата загиблого військовослужбовця.

Злочинці можуть бути засуджені за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема за шахрайство, підробку документів та застосування психологічного тиску.

Наразі СБУ продовжує зібрання доказів та проведення розслідування цієї справи.

Комментарии