Служба безпеки України викрила ворожого поплічника у Верховному Суді (Фото, Відео)

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили посадовця Верховного Суду України, який виправдовував збройну агресію рф та підтримував ідеї рашистів.

За даними слідства, чиновник не тільки висловлював підтримку окупантам, але і чекав нового наступу російських військ, а також сподівався на швидку окупацію України кремлівським режимом.

За допомогою аналізу записів розмов та лінгвістичної експертизи СБУ підтвердила, що фігурант виправдовував агресію та пропонував віддати окупантам певні регіони України. Крім того, він героїзував найманців російської приватної військової компанії “Вагнер” та підтримував їхню участь у війні проти України.

Святкування не вдалося: у Луганській області ліквідували “міністра надзвичайних ситуацій лнр”

Під час обшуків за місцем проживання посадовця зловмиснику виявлено комп’ютери та телефони з доказами злочинних дій, а також спеціальний технічний засіб незаконного стеження, майже 300 набоїв та прокремлівську літературу.

Фігуранту оголошено підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, що передбачає виправдовування агресії рф та глорифікацію її учасників службовою особою. За цей злочин йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування триває за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Комментарии