Спільника олігарха Жеваго затримали на Кіпрі за відмивання понад 100 мільйонів доларів

Правоохоронні органи Кіпру за запитом Державного бюро розслідувань здійснили затримання колишнього заступника голови правління АТ «Банк “Фінанси та Кредит”», який має відношення до власника банку Костянтина Жеваго у справі відмивання більше ніж 100 мільйонів доларів США.

Суд прийняв рішення про утримання підозрюваного під вартою на підставі зібраних доказів ДБР. Зараз Бюро готує необхідний пакет документів для екстрадиції затриманого з Кіпру в Україну.

Заарештовано майно родини ексвійськкома Борисова: Повний список вилучених активів

В рамках розслідування олігарху Жеваго також було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень згідно з ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, а також низці топменеджерів банку. За підозрами, вони організували механізм розтрати 113 мільйонів доларів США фінансової установи, завдавши шкоду державі та вкладникам банку.

Активи олігарха та пов’язаних з ним юридичних осіб було арештовано. Це включає акції підприємств на суму сотень мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості, а також майно інших юридичних осіб, пов’язаних з колишнім депутатом.

Раніше, у жовтні 2020 року, арештовані активи, вартістю понад 300 мільйонів гривень, були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Комментарии