Студенти вимагають звільнити Ірину Фаріон з Львівської політехніки (Відео)

Сьогодні, 14 листопада, студенти НУ “Львівської Політехніки” вийшли на протест та вимагають звільнити викладачку університету Ірину Фаріон.

Акція розпочалася о 12:00 зі скандувань “Геть Фаріон!”. Після цього студенти увійшли до вестибюля університету і почали скандувати “Ганьба!”, “Освіта без комуністів!“ та “Ганьба адміністрації!“.

Студенти вимагають звільнити Фаріон через її публічні висловлювання, які вони вважають дискримінаційними та образливими. Зокрема, Фаріон неодноразово висловлювалася проти російської мови та російської культури, а також проти представників інших національних меншин в Україні. Останньою краплею, ймовірно, стало нехтування безпекою українського патріота з тимчасово окупованого Криму, якого Фаріон підставила у своєму Telegram-каналі, коли опублікувала його листа, не приховуючи його особистих даних. Після її публікації хлопця затримали фсб.

Слідчі ідентифікували двох військових РФ, які вбили дитячого письменника Вакуленка (Фото)

Студенти організували ініціативну групу, яка піде на переговори до керівництва університету. Вони вимагають від керівництва університету невідкладно звільнити Фаріон.

До мітингу долучилися студенти ЛНУ імені Івана Франка, коледжу індустрії моди КНУКіМ. Вони висловили свою солідарність зі студентами Львівської політехніки.

Комментарии